"Project Jerome"

November 2013
In november 2013 vernamen we voor het eerst, in Nsambya Babies' Home, over het oorprobleem van Jerome. Jerome, die officieel Jeremy genaamd is en 2,5 jaar oud is, kampt met een chronische oorinfectie. Deze oorinfectie werd tot nu toe ter plaatse goed behandeld, nl. spoelen met een oorreiniger, desinfectie met een antibiotica-oordruppel, etc. Helaas verergert zijn oorprobleem zienderogen. Wij zijn met hem op consultatie gegaan in de Kololo Polyclinic bij de neus, keel- en oorspecialist Dr. Tumweheirwe. Een uitgebreide antibiotica-kuur drong zich op, dit om het aangetaste linkeroor te redden, alsook om het tot nog toe gezonde rechteroor te vrijwaren. Voor deze behandeling is echter geen extra geld voorhanden... Na overleg hebben we besloten om 1.000.000 USH (ongeveer 250 euro) te schenken aan Jerome, dit om een verdere behandeling en eventuele operatie mogelijk te maken. Hopelijk komt alles goed met onze 'big boy'.

Juli 2014
De behandeling verloopt goed, maar toch wordt Jerome even uit de groep van de weeskindjes weggebracht, dwz. in quarantaine (bij de moeder van nurse Ann Nabanoba), dit om zijn weerstand te laten opbouwen, ver van alle infecties die woekeren onder de andere kindjes van het weeshuis. Wij blijven contact houden en Jerome stelt het goed.

September 2015
Het gaat heel goed met onze vriend Jerome! Wat is hij groot geworden... Leuk om te merken dat alles ok is met hem. Ondertussen hebben we zeer goed nieuws doorgekregen, namelijk dat gebleken is dat Jerome familie heeft en een grootvader die zich beschikbaar stelt om Jerome terug in huis te nemen, weg van het weeshuis. Op 11 september 2015 zijn wij Jerome & familie thuis gaan bezoeken en hebben we de 'schoolfee' betaald voor 'onze' Jerome Kalulu. Hij is ondertussen 5 jaar oud en ging nog steeds niet naar school wegens geldgebrek. Sinds kort hebben we de officiƫle bevestiging gekregen dat Jerome is ingeschreven in 'Grace Junior School'. Hij gaat naar school sedert 14 september 2015 en is heel enthousiast. Via onze connecties ter plaatse volgen we zijn resultaten op de voet ... wordt zeker en vast vervolgd!

Image placeholder